King of Tokyo

Tip igre: party, igra s kockama
Broj igrača: 2-6

Trajanje igre: 30 min

Kompleksnost: 2/10
Ako volite party igre koje u sebi imaju i ponešto strategije, ako volite uništavati i tamaniti svoje protivnike, ovo je prava igra za vas!
U igri King of Tokyo igrate u ulozi mutiranog čudovišta, gigantskog robota ili neke od neobičnih svemirskih rasa – svi se oni bore za prevlast kako bi postali najjače čudovište u Tokyu i jedan jedini kralj Tokya!
Riječ je o party igri po mehanici jednakoj yambu, no s posebnim kockama koje na stranama nemaju (samo) brojeve, već i simbole za napad, liječenje i dobivanje energije. Ako nikad niste igrali yamb, onda je dovoljno reći da na svom potezu imate pravo na tri bacanja kocki pri čemu u svakom bacanju odlučujete koje dobivene znakove želite zadržati, a koje ćete ponovno bacati. Nakon tri bacanja, ono što imate na kockama iskorištavate kako biste dobili bodove, napadali ostala čudovišta ili se liječili. 
U toku igre možete skupiti puno energije pomoću koje onda možete dobiti posebne moći koje su ponuđene na kartama. Može vam na primjer izrasti još jedna glava, pa dobijete kocku više od ostalih igrača, možete dobiti štit, dodatnu snagu kad napadate ili mogućnost dobivanja bodova kroz drukčije kombinacije od ostalih igrača.
Cilj je prvi stići do 20 bodova ili biti posljednje preživjelo čudovište.