Strip, samo strip i ništa osim stripa

Boro Pavlović, posebni gost ovogodišnjeg FantaSTikona, akademski je slikar i strip crtač koji uglavnom crta za poznate francuske i norveške strip kuće. Crtajući stripove poput *El Niña* i naslovnice za stripove poput *Jamesa Bonda*, *Modesty Blaise* i *Fantoma*, stalno pokazuje zašto ga publika, a time i prestižne izdavačke kuće, smatraju autorom za najveće svjetske scene stripa.

Boru Pavlovića ove godine predstavljamo kroz tri posebna dijela programa:
Naš gost **Zlatko Gall** pričat će o splitskim predstavnicima tri škole narativnog stripa: Frani Gotovcu (baštiniku Maurović/Foster autonomije sličice/kadra bez teksta i onomatopeja), Alemu Ćurinu (nasljedniku fantasta/ilustratora poput McCayea) te Bori Pavloviću (rasnom “narativcu” francusko-belgijske škole). Za vrijeme predavanja Zlatka Galla u istoj će dvorani zajedno crtati Boro Pavlović i njegova kći Simona, a u slučaju da budete spriječeni doći u petak, otac i kći Pavlović za vas će zajedno crtati i u nedjelju, na završni dan konvencije.
FantaSTično, zar ne?

**Tribina o stripu**
Ove godine bit ćemo jedan umjetnički ljepši, crtežima bogatiji kon u odnosu na lani – s veseljem ugošćujemo veći broj crtača i ilustratora. To nam dokazuje da se kod nas osjećaju ugodno i da ste im Vi draga publika. Strip crtači više vole crtati no pričati, no za vas smo ih ovom prilikom zamolili da nam ispričaju *Zašto, što i za koga vole crtati*.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *